Conacul Vladescu din judetul Arges, comuna Hartiesti


 

Conacul Vladescu din judetul Arges, comuna Hartiesti, sat Lucieni. Conacul (castelul) cum i se spunea de toti cei care-l vizitau, se afla in localitatea Lucieni, comuna Hartiesti, Judetul Arges, intr-o zona colinara, fara poluare, foarte linistita.

Este situat pe artera principala (cu deviatie de circa (60m) de soseaua ce leaga doua municipii de judet, respectiv Pitesti si Campulung Muscel. Fata de Pitesti se afla la o distanta de 29km si fata de Campulung Muscel de aproximativ 25km. Se afla pozitionat intre doua dealuri impadurite, cu vegetatia diferita (fanete, pomi fructiferi), chiar in apropierea padurii, prin preajma trecand un mic parau. La una din portile conacului se afla stalpul de inalta tensiune si fantanã cu apa potabila.

A fost construit in jurul anilor 1898 – 1900 (secolul XIX) de catre boierul C. A. Vladescu care a decedat in jurul anului 1926, lasandu-l mostenire descendentilor lui care l-au stapanit pana in martie 1949, cand a intervenit nationalizarea averilor facuta de statul comunist.

Conacul C. A. Vlădescu din Lucieni, Argeș, în 2014.
Construit la începutul secolului XX de familia Vlădescu, conacul este unul dintre cele două ansambluri neoromânești din sat. Clasat monument istoric grupă B, ansamblul (conac și poartă) era, la momentul vizitei noastre, proprietate privată, abandonat și într-o stare avansată de degradare, fără planuri de intervenții.
Conacul C. A. Vlădescu face parte din campania de teren de anul viitor. Sperăm la o surpriză plăcută. Până atunci, puteți vedea mai multe imagini aici – http://bit.ly/2ruwMRT
***
Am inclus peste 200 de conace în campania din 2020, pentru că ne dorim să actualizăm baza de date www.monumenteuitate.org cu informații despre istoria, starea de conservare și regimul de proprietate al reședințelor nobiliare extraurbane din țară.
Dacă vrei să ne dai o mână de ajutor, te poți înscrie ca voluntar până pe 12.01.2020, aici – http://bit.ly/voluntarMONU

 

mai mult la : adriancorocsenie.com/

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *